Želite imeti v svoji zbirki rastlino, staro 20, 30 ali celo več let?

Takšne rastline so izjemne in zavidanja vredne zaradi svoje starosti. Če so pri nas preživele toliko časa, bodo tudi pri vas rasle še zelo dolgo.

Naše rastline in spletna trgovina

Eksotične rastline v prodajnem katalogu so iz lastne vzgoje in so zalivane samo z deževnico. Pri njihovi rasti ne uporabljamo kemičnih hranilnih sredstev. Kot ljubitelji se trudimo, da rastline rastejo čim bolj naravno in počasi. Od oktobra do aprila se rastline ne zalivajo in počivajo pri 5 do 12°C, odvisno od vrste. Semena, sejančke in rastline sejemo v humusno-ilovnato-peščen substrat z dodatkom Hygromula, Vermikulita in opečnega drobirja.

Pri naročilu rastline iz redne prodaje, boste dobili rastlino enake velikosti, kot je prikazana na sliki ali večjo.

Pri naročilu rastline iz zbirke (Za zbiratelje) pa boste dobili točno tisto rastlino, ki jo vidite na sliki (princip WYSIWYG)!

Rastline pošiljamo priporočeno. V primeru, da naročnik želi drugačen način pošiljanja, ne odgovarjamo za izgubljene pošiljke.

Za EU ni potreben fitocertifikat ali CITES.

Eksotične rastline pošiljamo le v mesecih, ko je nočna temperatura nad 0°C (od marca do novembra).
V zimskih mesecih in v obdobju nizkih temperatur
pošiljamo le na podlagi pisne zahteve in na odgovornost naročnika.

WYSIWYG - to kar vidite tudi dobite

Spletna trgovina eksotika.SI vam omogoča nakup rastlin po principu WYSIWYG (to kar vidite tudi dobite)*. To pomeni, da boste vedno dobili natanko tisto rastlino, ki jo vidite na sliki, in ne katerokoli od rastlin, ki spada v to vrsto.

 *Nakup po principu WYSIWYG velja le za rastline, ki so iz naše osebne zbirke - Za zbiratelje.