Biološka - biotična metoda

Pod lončki ali v humusu lahko naletite na tako gnezdo.Ne odstranjujte ga, izlegli se bodo pajki in vam polovili večino mrčesa.
Pod lončki ali v humusu lahko naletite na tako gnezdo.Ne odstranjujte ga, izlegli se bodo pajki in vam polovili večino mrčesa.

S pomočjo predatorjev ali plenilcev. Ker v naravi vlada biološko ravnotežje je poskrbljeno, da imajo vsi škodljivi insekti tudi svoje naravne sovražnike, parazite in plenilce, ki jih uspešno uničujejo. Metoda je uporabna v steklenikih in se na veliko uveljavlja v zahodni Evropi. Dva tedna po zadnjem škropljenju s insekticidi, predatorje ki se nahajajo v vrečkah, obesimo na določeni razdalji nad ogrožene rastline Seveda moramo vsa okna prekriti s drobno mrežo, da nam insekti ne pobegnejo. Mi smo jih prvič prinesli pred 15 leti iz Holandije Če vas ta metoda zanima oglejte internetni naslov www.koppert.nl Zaradi rezistenčnosti (imunosti) škodljivcev na strupe in vse večje ekološke osveščenosti, ima ta metoda vsekakor največjo bodočnost, sploh pa pri vzgoji v rastlinjakih in drugih manjših zaprtih prostorih.

Nasvet:

Ne uničujte naravnih predatorjev kot so pikapolonice, pajki, strigalice in podobno.Če mislite, da ste ekološko osveščeni, enkrat letno naročite vrečko pikapolonic ali kakega drugega predatorja ter jih spustite v svojem okolju.

Oceni ta članek

Shranjujem vašo oceno.
Še ni ocenjeno. Bodite prvi in podajte oceno!
Kliknite na zvezdice in podajte oceno.

Komentarji